Home  /  ПродуктиТърговци   »   greenteQ System v-Fixx за монтаж в клинкерни фасади

greenteQ System v-Fixx за монтаж в клинкерни фасади

Монтаж на прозорци в две стъпки

Клинкерните фасади придават особен чар на сградите, същевременно предпазват от атмосферните въздействия и изпълняват много добра топлоизолирана функция. При саниране на такива фасади обаче се появява предизвикателството от липса на достатъчно място за оптимално изнасяне на прозореца “отпред”. По енергийно ефективни причини това обаче е наложително, за да могат да се преодолеят топлинните мостове. Новата система  greenteQ System v-Fixx на VBH решава проблемите.

Новата система за изнесен монтаж осигурява бързина, сигурност на изпълнението и икономичност при монтажа на прозорци и врати в равнината на топлоизолация при двойните тухлени фасади. Към системата се предоставя шаблон, който позволява диагонално разпробиване и после завинтване на профилите между двата зида вместо челно захващане. Създава се дълготрайно здрава връзка, която надеждно предава натоварванията от прозореца и приспадащите му се експлоатационни товари към зида. Същевременно се улесняват монтажните работи.

Профилите за изнесен монтаж се залепват допълнително с монтажно лепило към зида. В резултат на това се получава топлоизолирана рамка, която подобрява общите топлотехнически характеристики за целия елемент при монтаж на прозорци в равнината на топлоизолиращия слой.

Параметрите и сигурността на системата  greenteQ System v-Fixx на VBH са изпитани и имат удостоверение от независими лаборатории.

Монтажът на прозорците се извършва след това с предлаганите greenteQ монтажни винтове, изборът на уплътняване зависи от конкретния случай.

В улеснение на работата може да се използва например новата лента greenteQ Plena Top Duo, външно и вътрешно.

Устойчиво приложение на материали

Профилите са с ширина от 80 мм и с различна височина от 60 мм до 200 мм, устойчиви са във времето и не стареят. Въпреки това са лесни за монтиране и могат да се рециклират. Това отговаря на философията на устойчивост. Снаждането става непрекъснато, така че не се губят дължини от разкрояване. Това допълнително намалява разходите и пести ценни суровини.

Три в едно greenteQ Klima Konform

Висококачествената система greenteQ Klima Konform  се допълва от greenteQ System V-Fixx като допълнителен вариант за монтаж между двата зида във вентилируемото пространство на клинкерните фасади. Със системата прозорците могат да се позиционират в оптималната равнина, без да се затруднява работата на монтажниците.

greenteQ Klima Konform дава свобода при проектирането и изпълнението на монтажа на прозорците да се избере оптималният вариант, а малкото компоненти опростяват работата. При различни монтажни варианти може да се използват всички начини за уплътняване, например с многофункционалната лента greenteQ Vario 3, с лентата greenteQ Folie и с полиуретановата монтажна пяна greenteQ.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори