Home  /  За архитектиПродуктиПродукти   »   greenteQ Plena Top Duo на VBH

greenteQ Plena Top Duo на VBH

Бързо и плътно в една работна стъпка

Новият вариант Duo на самозалепващата се лента greenteQ Plena Top на VBH позволява за първи път уплътняването отвън и отвътре да стане в една работна стъпка, с което времето за монтаж се намалява значително. С нова форма и двойна ширина, новата лента е следващата генерация на добре позната Plena Top. Двете части на лентата могат да се използват както отвън, така и отвътре, така че не съществува опасност от случайна размяна по време на монтаж.

Благодарение на екстремно високата сила на лепени, самозалепващата се лента се полага без допълнително олепиляване по периметъра на касата и не изисква предварителна обработка с грундове. Полагането е възможно още в производственото хале, но може да се случи на обекта. Залепването може да се извърши и при трудни основи и дори при влажни метеорологични условия. Специалната лента регулира сама водо- или паропропускливостта, така че фугите между прозореца и строителния отвор остават целогодишно напълно сухи. В този смисъл лентата няма ограничение на зоните си и не трябва да се следят посоки. greenteQ Plena Top Duo може да се използва в новото строителство или при саниране към всички видове рамки.

Бързо уплътняване

Новата лента Plena Top Duo с марката Plena Top Duo на VBH предлага и други предимства, които улесняват монтажа. Ширината от 280 mm е значително по-голяма, защото е обединена лентата за вън и вътре. Средната ивица е перфорирана, което улеснява проникването на монтажната пяна при закрепването на прозореца. Само в една работна стъпка greenteQ Plena Top Duo се залепва към касата. В ъглите се остава известен аванс, за да може да се премине към следващата страна на касата, без да се прекъсва лентата. След позициониране на прозореца на мястото на монтаж и запълването с пяна, лентата просто се обръща и се залепва към строителната основа. За изолация може да се използва например пяната за прозорци на greenteQ или greenteQ Vario.

Най-добри стойности

Новата лента има водоплътност 900 Ра и разполага със същата функционалност като класическата лента Pendant Plena Top. Предпазното фолио на лепящите части се маха лесно на обекта и лепенето става бързо. След залепването на лентата остават четири минути време за нанасяне на корекции, преди лепилото да захване здраво.

Новата лента greenteQ Plena Top Duo вече може да се купува от VBH.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори