Home  /  Продукти   »   Защита за повърхности с дигитален печат

Защита за повърхности с дигитален печат

Нови възможности за входни врати и фасади

Дигиталният печат все повече се използва във външното пространство. Входни и гаражни врати, както и фасадни елементи получават нова модерна визия. Въздействието на околната среда и атмосферните условия изискват покрития с много добри качества, защитна функция, дълготрайно еластична и екстремна здравина. Тук трябва да се има предвид и защитата на чувствителния дигитален печат от въздействието на UV лъчите, за да се избегне избеляване или промяна на цветовете.

За целта австрийският производител на бои и лакове ADLER, съосновател на Digital Printing Association DIPA и експерт в покритията с дигитален печат, предлага оптимален продуктов пакет. С новия Print Protect UV+ SQ повърхностите получават устойчив печат дори за приложение навън.

Една система за всички приложения

При програмата за покрития е важно да има на разположение грунд и покриващ слой, които да осигурят оптималната адхезия и защита на повърхността, при това върху всяка основа, при всяко печатно мастило и всяко място на приложение. Експертите на ADLER успяха да разработят структура за покритие на водна основа, която е универсално приложима към многобройни повърхности с печат.

Висококачествен състав

За оптималната адхезия на мастилото за печат дори върху много гладки повърхности или при трудни условия на основата се препоръчва повърхността да се обработи с двукомпонентния грунд ADLER Print-Primer SQ. Чрез белия цвят грундът образува добра основа за оптимална за печатното изображение висока разделителна способност. След печата повърхността получава финалната си защита с ADLER Print-Protect UV+ SQ. Този покриващ слой осигурява и много добра защита от UV лъчи. Това е търсена функция особено при големи площи по фасади, тъй като те не са толкова елементарни за саниране и се търси дълготрайност на картината. ADLER Print-Protect UV+ SQ запазва печата дълготрайно и благодарение на високата прозрачност придават блясък на фасадата. Същевременно покриващият слой има голяма устойчивост на механични въздействия, както и на химикали като почистващи препарати, масла или бензин и остава еластичен при силни атмосферни въздействия.

Провеждане на всеобхватни изпитвания

„При всяко запитване отделяме достатъчно време и провеждаме всеобхватни тестове, за да постигнем в крайна сметка висококачествена комбинация от грунд, мастило и покриващ слой“, разяснява д-р Лаймгрубер от лабораторията на австрийския производител на лакове ADLER. Наред с изпитване на адхезията, еластичността, устойчивостта на механични и химични въздействия се симулират UV лъчи и метеорологични въздействия. „Резултатите, които се получават, са абсолютно убедителни, разяснява д-р. Лаймгрубер. Докато нормалното мастило за печат избелява силно, при използване на нашето покритие ADLER Print-Protect UV+ SQ дори след интензивно UV лъчение картината се запазва като нова за години.“


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори