Home  /  UncategorizedСигурност   »   Assa Abloy с предложение за елегантни врати

Assa Abloy с предложение за елегантни врати

Скрит синхронизатор

Сингринизаторите са задължителен елемент на противопожарните и противодимните двукрили врати и са отговорни за това, в скучай на опасност двете крила да бъдат освободени, за да се затворят и да се спази последователността на затваряне. Болшинството синхронизатори се монтират видимо на крилото, което особено при висококачествени врати смущава външната визия. По тази причина Assa Abloy разработи вариант, който се монтира скрито във фалца.

Техниките за сигурност не трябва да бъдат красиви, а да работят надеждно, особено елементи на евакуационни пътища. Търсенето на продукти, които да изпълняват всички условия, включително да изглеждат добре, да имат добър дизайнерски вид и да хармонират на архитектурната концепция се търсят все повече. Assa Abloy разви техниката на синхронизаторите и  предложи още по-добро решение.

Начин на работа

Принципът на работа не е променен. Когато двете крила са затворени и се отвори пасивното крило е необходим елемент, който да отвори и активното. Това се извършва от лост на синхронизатора. Освен това при отваряне на врата се задейства и последователността на затваряне на крилата – пасивното преди активното. Съществената разлика на синхронизатора А105 е в напълно запазената визия на вратата, тъй като всички  компоненти остават скрити във фалца.

Може и допълнително

Механизмът може да се монтира както на дясно, така и на ляво крило на врати от метал или дърво. Предпоставка е дебелината на крилото да е минимум 55 mm. Комбинирането със сюрме също е възможно, тъй като планката на синхронизатора има необходимото изрязване. При метални врати се използва подложка, която да адаптира механизма към съответната профилна система. В същото време подложката позволява завинтването да става не в изолатора, а в металната част на профила. Възможно е да се използва и при противопожарни или паник врати при наличието на съответните тестове.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори