Home  /  За архитектиПродукти   »   Wicline 75 Industrial Design за саниране и ново строителство

Wicline 75 Industrial Design за саниране и ново строителство

Wicona представя новата си система за прозорци

Индустриалният дизайн в последно време стана много модерно и търсено изразно средство на интериорното пространство. Стилът, появил се заедно с индустриализацията,  сега се появява отново, но преминава през критериите на съвременните изисквания за топлоизолация, функционалност и устойчивост. И ако преди в старите сгради никой не е имал нещо против стоманената дограма, днес високото ниво на изисквания кара всички участващи в процеса да търсят единство между вид, функция, актуално ниво на техниката и цена. В този сегмент алтернатива на високотоплоизолираната стоманена дограма се явява алуминиевата конструкция с типичните изразни особености на стоманата.

Като един от водещите системни доставчици на профили и системи за прозорци, врати и фасади Wicona има в своята продуктова палитра съответното предложение за пуристичния индустриален дизайн. С новата система Wicline 75 Industrial Design могат безпроблемно да се изпълняват желаните прозорци както при саниране на стари сгради, така и при ново строителство. Произведените от системата прозорци са особено подходящи при реставрация на архитектурни паметници. Wicline 75 Industrial Design се отличава с много добро техническо представяне и примерна устойчивост. Максималната свобода на проектиране с минималистичната система Wicline 75 Industrial Design  се постига благодарение на двете дизайнерски опции. Ширината на рамката от едва 41 mm придава не само желаната визия на индустриалната дограма от миналото, но спомага за проникване на голямо количество светлина в помещенията. Подходящи за системата и стила са новите дръжки от асортимента Wictouch с различните варианти на повърхностно покритие. Наред с елоксираната повърхност се предлагат многобройни прахово боядисани варианти. Повърхностите са устойчиви на надраскване и рефлектират топлината.Добра енергийна ефективност, звукоизолация и защита.

Топлотехническото представяне на Wicline 75 Industrial Design е изключително добро. Висококачествените изолатори от рециклиран полиамид осигуряват надеждното термично разделяне на профилите. В комбинация със съответния стъклопакет със системата могат да се постигат стойности на коефициента на топлопреминаване Uw=1,3 W/(m2K). Новата система е водоплътна до 200 km/h и с устойчивост на вятър до С5 при еднокрили прозорци. При акустичното представяне Wicline 75 Industrial Design също прави добро впечатление с много добри стойности до 40 dB. Не на последно място е помислено и за противовзломната защита. Както при еднокрилия вариант, така и при двукрилия се постига клас на противовзломна защита RC2. Устойчиво строителство и нисък въглероден отпечатък Wicline 75 Industrial Design е сертифицирана по Cradle to Cradle Certified® в категория сребро. Алуминиевата сплав, от която се произвежда, съдържа минимум 75% рециклиран материал, откъдето произтича много ниският въглероден отпечатък от едва 2,3 kg СО2 на килограм алуминий. Резултатът е един от най-ниските в света. Освен това Wicona е първият производител на профилни системи, който използва 100% рециклиран материал за полиамидните изолатори.

С това Wicline 75 Industrial Design е идеалната система за проекти с високи изисквания за устойчивост и възможност за рециклиране на материалите.

Wicline 75 Industrial Design се изработва от Hydro CIRCAL 75R.

Ефективна модула система

Както и много от продуктите на Wicona системата Wicline 75 Industrial Design също е изградена на модулен принцип. Това позволява намиране на комплексни решения за различни условия. Безпроблемни са комбинациите например с вратите Wicstyle и фасадните системи Wictec. Благодарение на новия Wicona-Unisys принцип се опропастява производството на прозорци и фасади сравнено преди всичко с производството на стоманени прозорци. Работни стъпки, аксесоари, уплътнения и инструменти са идентични за различните системи. Това позволява рационализиране на складовете и работните процеси, както и дизайнерска свобода, финансова ефективност и сигурност на процесите. При проекти за реставрация Wicline 75 Industrial Design е идеалната възможност за замяна на стоманените системи с алуминиеви като ефективна алтернатива за постигане на съвременните изисквания за топлоизолация. Това е и иновативна опция за архитекти, които трябва да спазят характерния стил на индустриалната архитектура или искат в новото строителство да използват индустриалния стил като изразно средство.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори