Home  /  ПродуктиТърговци   »   Със сертификат cradle to cradle

Със сертификат cradle to cradle

Пожарозащитното стъкло Pyrobel, изпитано в комбинация с дървени конструкции

Немският институт по строителна техника DIBt изпита и предостави сертификат на AGC glass europe за Pyrobel 16, клас на пожарозащита F30 по DIN 4102-13 при използване в комбинация с дървени рамки.

Pyrobel 16 (F30) е създадено за производство на особено светли и прозрачни пожарозащитни стени и врати, които разделят помещения, пропускат големи количества светлина и предоставят висока защита при пожар. С най-новите изпитвания вече е възможно изпълнението и на противопожарни елементи от дърво. Допустимата височина на пожарозащитния елемент може да достига до 4500 мм, най-големият размер на стъклото е 1500 мм x 3000 мм. Изпълнението на структурно остъклени ъгли също е възможно. Pyrobel предоставя пожарозащита и при двойни и тройни стъклопакети.

Материал със специфични особености

Дървесината често се използва във връзка с пожарозащитните стъкла, особено при дървени рамки. В сравнение с металите, дървесината предава много по-малко топлина. Собствената й температура съответно се повишава по-бавно и в случай на пожар образува слой от въглен по повърхността, който забавя горенето и опазва вътрешността. В последна сметка дървесината изгаря, но запазва структурната си цялост по-дълго, докато например стоманата при висока температура се деформира.

Сертификат cradle to cradle

Пожарозащитното остъкляване на AGC получи сертификата cradle to cradle с категория сребро, което улеснява сертифицирането на сгради по системите за устойчиво строителство LEED или BREEAM. Осигурен е и затвореният цикъл на суровините, с което ресурсите се използват икономично.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори