Home  /  ДограмаСигурност   »   Vetrotech с нова лаборатория

Vetrotech с нова лаборатория

Със собствен стенд за изпитване на противокуршумни стъкла

От края на ноември 2023 г. Vetrotech вече разполага с нова лаборатория в рамките на завода си до Аахен, Германия, за изпитване на стъклата с противокуршумна защита. Сега вече Vetrotech е в състояние да тества комплексни системи от комбинация на стъкла с рамка и да предоставя на клиентите в ранен етап информация и съвети.

Дискретните и естетическите решения, съобразени с архитектурата и нуждите на обитателите, са по-търсени от всякога, това се отнася и до противокуршумните стъкла. Изискванията стават все по-сложни, ето защо ранното тестване на варианти, свързани с рискови сценарии за даден проект, още във фазата на разработка съкращава пътя до пазара –  това пести време и пари.

„Ние помагаме на нашите клиенти да разработят подходящото решение с нашите продукти, така че да се изпълнят предписаните параметри и проектите да могат да бъдат спечелени“, коментира изпълнителният директор на Vetrotech Рето Комета. „В новата ни камера за изпитване ще бъдат тествани не само съответните стъкла, но и комплексни системи от рамка и стъкло“. Изпитванията се провеждат от Vetrotech съгласно EN 1063, респективно EN 1522/23.

Гарантиране на качеството

Качеството на продуктите се гарантира и от много опит. Vetrotech разполага с десетилетия събирани експертизи за стъкла. Освен това новата лаборатория е обзаведена с техники и оборудване по най-нов стандарт. Противокуршумните изпитвания вече могат да се провеждат много по-бързо. Близостта до производството на защитните стъкла, както и наличието на отдел за разработване на индивидуални решения по желание на клиентите затварят целия цикъл – от идеята до реализацията и сертифицирането на крайния продукт.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори