Home  /  Продукти   »   Новости за повече комфорт и сигурност за работата на професионалистите и ежедневието на крайните клиенти

Новости за повече комфорт и сигурност за работата на професионалистите и ежедневието на крайните клиенти

Winkhaus изненада бранша на Fensterbau Frontale 2024 с много новости между които нова програма обков за плъзгане за балконски врати и портали за тераси. Вниманието на посетителите привлякоха и новите моторни заключвания за врати, управляеми през приложение за мобилни телефони, както и вариантите за безпрепятствено преминаване през прозорци и прозоречни врати.

По данни на Winkhaus, щандът на специалиста по обков на международния специализиран панаир Fensterbau Frontale 2024 е посетен от широк кръг международна публика, привлечен от големия брой новости. Положителните отзиви надхвърлят очакванията на системния доставчик. При плъзгането е представена продуктовата фамилия primePort. Теми като комфорт и сигурност за крайните потребители, както и лесната обработка и всеобхватното сервизно обслужване на клиенти от вътрешния и международния пазар бяха изчерпателно засегнати.

Комплексен обков за плъзгане за различни приложения

Експонатите от новия продуктов асортимент primePort показаха колко е лесно да се произвеждат комфортни и атрактивни врати с цялата палитра начини на отваряне, включително плъзгане с повдигане и паралелно плъзгане. Новата програма се отличава с голям комфорт, лесно и ефективно производство, както и широк спектър от приложения.  

За безпрепятствен достъп

Посетителите на панаирния щанд на Winkhaus показаха голям интерес към решенията за ниски прагове на прозорци и врати, позволяващи безпрепятствено преминаване. Благодарение на силните панти на Winkhaus, издържащи крила до 150 килограма, обковът activPilot Concept може да се използва при големи прозоречни елементи с прагове, изравнени с горен ръб като готов под.

Сред панаирните експонати производителите на дограма откриха предимствата на системата aluPilot за алуминиеви прозорци при обектови решения.

Към новостите в програмата на предприятието се намират и ограничители на отварянето, между които и за прозорци на училища и детски градини съгласно EN 13126-5. Той осигурява добро проветрениe на помещенията и минимизира опасността от падане през прозореца.

Различни обектови решения се видяха на щанда на Winkhaus. За да могат големите прозорци да се затварят лесно, особено от отворено по долна ос положение, Winkhaus разработи подходящ механизъм за помощ при експлоатация. Така високи прозорци комфортно се затварят, без потребителите да прилагат усилия.

Проучване за комфортни прозорци

За първи път Winkhaus представи проучване за моторно задвижвани прозорци. Моторите и единицата за управление се монтират в касата аналогично на монтажа на насрещник. Отзвукът от показания на щанда мострен прозорец е положителен и дава знак на Winkhaus, че трябва да продължи по поетия курс.

Входни врати, които се отварят със смартфон

С blueMotion+, blueMatic EAV4 и blueMatic EAV4+ Winkhaus представи в Нюрнберг новата генерация моторни заключвания за входни врати. Интересното при blueMatic EAV4+ и blueMotion+ е допълнителният комфорт, който предлагат. Иновативната кутия на мотора с интегриран предавател се свързва чрез Bluetooth® или WiFi със смартфона. По този начин се осъществява отключването при blueMatic EAV4+ и отключването и заключването при blueMotion+. Обслужването е елементарно през приложението на Winkhaus doorControl (за Android и iOS). Мобилният телефон е превърнат в универсален ключ. Допълнителен контрол на достъп е възможен, но не е необходим. Спестяват се допълнителни технически и финансови разходи при производството на вратите.

Индивидуален достъп

Богатият избор от механични патрони също се видя на щанда на Winkhaus, сред които системата keyOne X-pert, впечатляваща с многообразие на типовете. В същото време системата за заключване предлага много възможности за индивидуални специални решения. Новост е и представената система keyTec VSX+, която разполага с нов вид патентован ключ, наречен още Active Undercut Detection (AUD).

Електронни техники за заключване

Наред с механичните патрони бяха представени и електронни заключвания blueCompact, управляеми през приложение за мобилен телефон. Към електронния патрон е добавен четец за достъп за външната и вътрешната зона на вратата. blueCompact се приема добре например от пожарната или от спортни клубове и преди всичко там, където се налага повече врати да бъдат заключени с едно средство за идентификация и достъпът трябва да бъде управляван във времето и мястото.

Дигитална подкрепа за клиентите

В допълнение на широката програма от обучения, клиентите на Winkhaus получават подкрепа при поддръжката на базата данни, тестове за калибриране, както и многобройни сервизни услуги, достъпни по всяко време от всяко място. Онлайн платформата постоянно се допълва. Посетителите на панаирния щанд можаха да видят как на практика могат да се възползват от платформата.

 


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори