Home  /  СигурностТърговци   »   Смартфон – ключът за вратата

Смартфон – ключът за вратата

Интелигентна генерация моторни брави от Winkhaus

Енергийна ефективност, сигурност, комфорт и дизайн – модерните входни врати са истински многостранни таланти, ако са оборудвани с новата генерация брави на Winkhaus. Експлоатацията на вратите е безупречна, добре са уплътнени и могат, при желание, да се управляват чрез приложение за смартфон или да бъдат свързани с определени системи за управление на дома.

Новата серия брави за врати от фамилиите blueMatic и blueMotion на Winkhaus разполагат с множество функции и осигуряват надеждна сигурност на входните врати. Здрави, комфортни и специално предназначени за входни врати, новите брави могат да предоставят противовзломна защита до RC2. Свързването към всички стандартни системи става чрез безпотенциални контакти, сред които са скенер за пръстови отпечатъци, домофони, лицево разпознаване, клавиатури или бутони. За желаещите да използват смартфона, също е помислено. Новата заключваща система разполага с интегриран предавателен модул, за който е разработено приложението doorControl.

По желание Winkhaus blueMatic EVA4+ и blueMotion+ могат да се отварят или затварят през приложение за смартфон и да бъдат свързвани в Smart-Home системи. Снимка: Winkhaus

Свободно движение и плътност през всички сезони

Новата моторна брава blueMatic EAV4 на Winkhaus е базирана както механичния й вариант autoLock AV4D, на концепцията с клюновидни езици Duo-Konzept. Масивните езици осигуряват висока противовзломна сигурност на вратите, докато елементите за уплътняване държат вратата здраво в правилната позиция и гарантират плътното прилепване на крилото. Новата форма на стабилните клюновидни езици не затруднява заключването и отключването, особено при тъмни цветове на вариантите и предотвратява деформациите на таблата на вратата при интензивно нагряване от слънцето.

За комфортни входни врати – blueMatic EAV4

Многоточковата брава blueMatic EAV4 разполага с мотор на 24V. Вратата при затваряне се заключва автоматично, а отключването става с моторно прибиране на езиците. Отварянето е съвместимо с всички предлагани елементи за контрол на достъпа – пръстов скенер, домофон или бутон и естествено с обикновен ключ.

За по-висока противовзломна защита, например при по-продължително отсъствие, бравата разполага с функцията Holiday-Lockout, която блокира дръжката от вътрешната страна и държи основния език заключен. Това предпазва от опасността малки деца да излязат от вратата в момент на липса на контрол. Ако през деня вратата трябва да остане отключена, така че деца, служители, обитатели или гости да имат постоянен достъп, бравата разполага с функцията TaFa. В активирано състояние на тази функция клюновидните езици остават прибрани. TaFa може да се комбинира с всички автоматични заключвания на Winkhaus.

Интензивно въздействие на слънчевите лъчи не влияе върху ползването на външната врата, защото здравите клиновидни езици заключват здраво и предотвратяват промяна в геометрията на вратата. Снимка: Winkhaus

Смартфонът – ключ за входната врата

С blueMotion+, blueMatic EAV4 и blueMatic EAV4+ Winkhaus представи в Нюрнберг новата генерация моторни заключвания за входни врати. През приложение за смартфон могат да се управляват всички моторни брави на Winkhaus, в които има добавката “+”. При blueMatic EAV4+ и blueMotion+ връзката с мотора се осъществява чрез Bluetooth® или WiFi. Отключването при blueMatic EAV4+ и отключването и заключването при blueMotion+ се извършват удобно през приложението на Winkhaus doorControl (за Android и iOS). Мобилният телефон е превърнат в универсален ключ. Допълнителен контрол на достъп е възможен, но не е необходим, с което се избягват технически и финансови разходи при производството на вратите.

Отваряне и затваряне с един клик: blueMotion+

Комфортен начин за използване на вратата предлага новата генерация напълно автоматична брава за сигурно заключване blueMotion+. Тук също 24V мотор върши цялата работа, при което задвижва масивните клиновидни езици, както и основния език на бравата. blueMotion+ също притежава предавател и чрез Bluetooth® или WiFi осъществява връзка със смартфона и свалянето на него приложение Winkhaus doorControl. Само няколко клика на дисплея отключват или заключват вратата.

Новост в тази серия е функцията Holiday-Lockout, която позволява вратата да се заключи отвътре, докато отварянето й през doorControl App остава възможно. Това, което при blueMatic EAV освобождава дневната функция, изпълнява през приложението на blueMotion+ функцията ден/нощ. През деня вратата остава отключена за посетители и клиенти, а през нощта е здраво заключена.

Всички три заключвания са съвместими, например, с Smart-Home-System на Somfy. Плюс вариантите blueMatic EAV4+ и blueMotion+ се интегрират в системата на Mediola. Вратите могат да се допълнят с паник-функция за приложение в евакуационни пътища.

Управление с приложението doorControl – без опасност от загуба на ключ

Особено в обществени обекти финансовите последици от загуба на ключ са неприятни. Системите за контрол на достъпа без физически ключове се предлагат отдавна на пазара, но често са свързани с допълнителни разходи за доставка и пускане в експлоатация. 

Приложението doorControl на Winkhaus за blueMatic EAV4+ и blueMotion+ предлага интелигентно решение, което изпълнява двете условия – елиминира риска от загубата на ключ и последващите разходи.

Безплатното приложение на Winkhaus позволява управлението в близост до интелигентната врата, без да са необходими допълнителни компоненти. Потребителите могат да използват входната врата и през смартфона си. Смартфонът сам по себе си е защитен от чуждо посегателство чрез пин-код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване. При загуба достъпът през вратата може лесно да се блокира чрез персонален вход в приложението.

Кой, кога и къде може да влезе – през приложението на Grafik 7Grafik 6Grafik 5Winkhaus App doorControl се управляват всички подробности. Снимка: Winkhaus

Разбира се, цялата комуникация между смартфона и EAV4+, както и blueMotion+ е защитена надеждно. Наред с максималната сигурност, приложението doorControl разполага с многобройни функции за максимален комфорт като към тях спада и протоколирането на последните 1000 заключвания, както и ръководство на потребителя.

Бързото включване на допълнителни потребители става чрез приобщаването им към съответна група на достъп. Така например помощният персонал, лицата от социални грижи или други целеви групи могат да получат правото на достъп само в определен часови интервал. С doorControl могат да се дават права на до 100 потребители и да се управляват до 25 врати.

Администраторът на приложението има възможността да използва дигиталния инструмент като зададе например времето на заключване или отключване на вратата и да регулира индивидуално акустичните сигнали. Приложението doorControl е съвместимо както със смартфон, така и с таблет (iOS или Android). Така приложението на иновативната техника още сега демонстрира бъдещето на иновативните врати.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори