Home  /  КомфортПродукти   »   Визуално и топлотехнически съгласувано решение

Визуално и топлотехнически съгласувано решение

Топъл кант и хелими – комплексно решение от Technoform

Хелимите в много региони и различни стилове се използват като дизайнерско средство. Те са търсен вариант, защото визуално и топлотехнически удовлетворяват високи изисквания. Technoform предлага на производителите технически оптимизирана комплексна система от “Виенски шпроси” и топъл дистанционер.

Така наречените “Виенски шпроси” или хелими се разполагат в пространството между стъклата в стъклопакета, без директен контакт със стъклото. При това решение стъклопакетът не се разделя от делители, което го прави топлотехнически по-добрият вариант. Тъй като хелимите не са свързани механично със стъклото, възможно е под термични или механични въздействия да се стигне до деформация на профилите в пространството между стъклата. Хелимът на Technoform от подсилена стъкленовлакнеста пластмаса стои много по-убедително, отколкото аналогични продукти от алуминий. Твърдостта на профилите е много по-голяма, а линейното разширение е много незначително.

Термично оптимална система

Системата хелими от Technoform отговаря визуално на топлия дистанционер за периферията на стъклопакета. Така производителите на стъклопакети получават термично и визуално комплексна система на разположение, която отговаря на днешните и дори на утрешните изисквания за енергийна ефективност. Както при дистанционерите полипропиленът при хелимите се грижи за много добрата топлоизолация. Стойността на линейния коефициент на топлопреминаване ламбда на хелимите е 0,25 W/mK. Най-често използваните цветове при хелимите на Technoform са светлосиво RAL 7035, тъмносиво RAL 7040 и черно RAL 9005.

Безпроблемна обработка

Подсиленият полипропилен дори при големи термични или механични натоварвания осигурява дълготрайна здравина при малки линейни разширения или незначителни провисвания. Системата хелими изпълнява всички изисквания по EN 1279-6 и за UV устойчивост по ISO 4892-2. Материалът не реагира с други материали и може безпроблемно да се обработва. Профилите се режат по точна дължина и хоризонталните и вертикалните пръти се свързват с кръстове. Захващането става механично по периферията на стъклопакета съвсем елементарно.

Подробности може да получите на сайта на предприятието.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори