Home  /  Слънцезащита   »   Aero skye от Renson

Aero skye от Renson

Покрив за тераси с подвижни ламели

Тераси и открити пространства могат да са покрита с Aero skye от Renson с подвижни ламели, които могат и да се събират. Вграденият модул се интегрира във всяка архитектура и придава на сградите перфектен вид. Покривната конструкция пасва много добре както към стоманени или бетонови греди, така и към дървени рамки. Подвижните алуминиеви ламели осигуряват целогодишно приятен климат на терасата.

Цветовата палитра практически е неограничена, а повърхностите могат да бъдат от пълен гланц до силно матово. Опционално се предлагат дървесни декори в бук, орех или светъл чам. Интегрирани в ламелите LED ленти придават уютен характер на пространството под перголата. Сензор за дъжд или слънце позиционират ламелите в оптималната посока.

Решение за вила в Южна Франция

За вила в Южна Франция с много прозорци слънцето бързо повишава температурите. Затова са търсени решения, които да облекчат положението. За справяне със ситуацията са използвани продуктите на Renson. Ъгловите прозорци, както и големите витрини са оборудвани с щори, а на терасата е монтирана ламелната пергола Aero. Щорите предотвратяват проникването на слънцето през големите прозорци, а чрез покрива може да се управлява преминаването на светлина и циркулацията на въздух в зоната на терасата. Освен това при лошо време терасата остава суха.

Ефективна слънцезащита

Обектът е оборудван със слънцезащитната на Renson, която предпазва от горещото южно слънце –  на високите прозорци са монтирани щорите Fixscreens, а за ъгловите прозорци е използван вариантът Panovista Max. Инвеститорът и архитектът се спират на модела Panovista Max на Renson заради стъклените ъгли на ъгловите прозорци. Панорамната гледка не се смущава от профили в ъглите.

Къщата е с ориентация югозапад, което означава, че следобедното слънце огрява цялата тераса и големите витрини на сградата. Дори с перфектното модерно селективно остъкляване, слънцезащитата остава единственото решение за създаване на оптимален вътрешен климат. Перголата върху терасата хвърля сянка и върху част от сградата. Подвижните ламели позволяват управление на светлината и същевременно отварят пространството за по-добра циркулация на въздуха, което е интересен детайл.

В случая перголата е интегрирана в част от покривна конструкция, съставена от колони и напречни греди. Интегрирането на ламелите е елементарно. Перголата е произведена по размер, така че да се впише хармонично в архитектурата на вилата. Монтажът протича безпроблемно. Renson предоставя на партньорите си необходимото обучение за монтаж на продуктите си, така че на място работата да върви по вода.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори