Home  /  За инвеститориКомфорт   »   Alumat и Regel-air кооперират успешно

Alumat и Regel-air кооперират успешно

Достъпност, комбинирана с надеждна вентилация

Стефан Анвандер е продуктов мениджър в Alumat и като такъв отговаря за провеждането на вътрешните тестове и всъщност е добре запознат с всички предизвикателства, които могат да възникнат при монтирането на нулев праг. Alumat от десетилетия извършва тясно специализирана дейност в областта на  проучването, разработването и реализирането на безпрепятствени, напълно изравнени с настилката прагове за почти всички едноосно и двуосно отваряеми врати.  

Преди време предприятието доказа на бранша, че при двуосно отваряеми крила може да се изпъни нулев праг, без това да намали водоплътността на позицията. Сега се нае отново да докаже, как истинският нулев праг може да се комбинира с вентилация през фалца. Доводите против са, че при отстраняване на част от уплътнението за монтажа на вентилацията ще се вкара вода във фалца, която няма възможност да бъде отведена контролирано навън.

Прието предизвикателство

„Не бяхме съгласни с твърдението и решихме да приемем предизвикателството“, обяснява Анвандер доводите за разработката. Осъществена е връзка с Regel-air Becks GmbH & Co. KG като един от водещите производители на системи за вентилация в прозорците, който веднага откликва и се захваща със съвместната работа по изследване на комбинацията от продукти и излизане на пазара с общо решение.

„В последна сметка се оказа не толкова сложно“, споделя Томас Верховен, управител на Regel-air. „Предимството на магнитния нулев праг на Alumat е в отводнителните отвори“, разяснява Берховен. Следователно трябва да се изясни въпросът, дали те са достатъчни, за да поемат допълнителното количество влага и то да бъде отведено надеждно през тях.

Експертите от двете предприятия предприемат интензивни тестове за постигане на сертифицирано ниво на конструкцията.

„Бяхме внимателни и започнахме с малко“, споделя Анвандер. Направена е типична балконска врата с нулев праг и е монтиран за начало класическа микровентилация във фалца.

Опитът е успешен и следва монтаж на чифт микровентилации. Тази комбинация също издържа безпроблемно тестовете, което дава кураж на Alumat и Regel-air да изпробват по-сериозен вариант с вентилация през вътрешната гума. При този вариант също не преминава вода през вратата, която показва водоплътност до 750 Ра.

„Резултатите показват, че отводнителните отвори са достатъчни, за да поемат допълнителното количество вода, така че нулевият праг безпроблемно може да се комбинира с вентилация през фалца при балконски врати с едноосно или двуосно отваряне“, обобщава Верховен. „Системата работи с всички познати PVC профили, нулевия праг на Alumat и вентилациите за прозорци на Regel-air“.

Правилното решение

Предприетото от двете предприятия съвместно проучване показва, че е направена правилната стъпка и се отхвърля категорично твърдението за невъзможност на комбинацията между нулев праг и микровентилация. Решението вече е използвано в обект и работи безпроблемно.


Контакти

ул. Любляна 46

София 1618, България

+359 (0) 88 8598660

Партньори